söndag 29 augusti 2010

Slända i bärnsten


Baksidetext: Claire Randall gav sin kropp och sitt hjärta till Jamie Fraser. Hon älskar den skotske klanledaren passionerat och bortom allt förnuft.
Tillsammans reser de till Frankrike för att rädda Skottland från undergång. Deras mål är att hindra Bonnie Prince Charlie att få pengar till det tragiska fälttåget mot engelsmännen. De möter intriger vid Solkungens hov och tvingas kämpa för sina liv och för sin kärlek.
De tror att kärleken kan klara allt - men Claire lämnar Jamie; hon överger sin älskade för att rädda deras ofödda barn.
Hon måste vinna honom tillbaka igen.

Det här är andra boken i Diana Gabaldons Outlanderserie och den heter Slända i Bärnsten.
Boken börjar 1968 och Claire återvänder till inverness med sin dotter Brianna. De besöker Roger, Kyrkoherde Wakefields adoptivson som också är inblandad i den histora som Clarie börjar berätta för Brianna. Historien om hennes far som levde på 1700-talet och Rogers mamma som liksom Claire gjorde en tidsresa.
Sedan fortsätter boken på 1744 när Claire och Jamie anlänt till Frankrike. Jamie är svårt skadad efter sin tid i fängelset Wenthworth där han torterades av Jonathan Randall, anfader till Frank Randall, Claire make på 1900-talet.
Man får följa Jamie och Claire i Frankrike där de försöker stoppa det som ska bli skottarnas undergång på Culloden.
Efter en hel del turer i Frankrike så får de återvända till Skottland, där Jamie haft ett pris på sitt huvud för ett brott han inte begått.
Tiden för Culloden närmar sig och Jamie tvingar Claire att åter göra en tidsresa för att rädda deras ofödda barn. De har sedan tidigare fått ett barn som dog när Claire var runt 7-8 månaden, Claire höll på att förlora livet själv. Och Jamie vill inte att det ska ske, så han sänder henne tillbaka för att sedan bege sig till Culloden och kriga för sin klan.
I slutet av boken får Claire veta att Jamie inte alls dött i slaget på Culloden som hon alltid trott...

Det här tillhör en av mina absoluta favoritbokserie och jag rekommenderar den varmt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar