fredag 20 augusti 2010

För er som gillar Outlanderserien

För er som gillar Diana Gabaldons Outlanderserie så finns det åtminstone två böcker av Barbara Erskine som har ungefär samma tema. Böckerna heter på svenska Matilda och Skuggornas rike. Jag köpte mina böcker för ungefär 20-25 år sedan och jag hittar de inte på svenska på varken Bokus eller Adlibris. Däremot så finns de på engelska.
Matilda heter i original Lady of Hay och finns som ljudbok. Den handlar om journalisten Jo Clifford som ska skriva en artikel om reinkarnation och beger sig till en hypnotisör. Jo tror inte på reinkarnation utan tänker avslöja det som något hokuspokus, men väl hos hypnotisören så inträffar något annat. Ena sekunden är hon i mottagningsrummet i London och nästa stund så är hon Lady Matilda, härskarina över stora ägor i medeltidens Wales. Jo blir alldeles fascinerad av Matildas öde och fastnar i det förflutnas mardröm.

Den andra boken Skuggornas rike är originaltiteln Kingdom of shadows. Den hittar jag bara på tyska. Den handlar om Clare Royland, en rik, vacker och uttråkad hemmafru som börjar meditera för att försona sig med sin barnlöshet. Den plats som Clare trivs bäst på är ett gammalt förfallet slott, Duncairn, som varit i släktens ägo i 700 år och som Clare ärvt. När Clare mediterar så får hon återkommande drömmar om Isobel av Fife som en gång i tiden bott på Duncairn. Clare blir besatt av att veta mer om Clare.
Under tiden så har Clares man fått problem efter att ha gett sig in i tvivelaktiga affärstransationer och han behöver pengar för att rädda sin karriär och sitt anseende. När en oljefyndighet upptäckts vid Duncairn så gör Paul allt för att Clare ska sälja slottet. Och Clare känner sig mer och mer pressad och flyr in i Isobels liv. Isobel fick ett grymt öde och Clares liv börjar få likheter med Isobels.

Två mycket bra och spännnande böcker av Barbara Erskine

Jag kollade på Tradera och hittade hennes böcker där, här kan man buda på Matilda: www.tradera.com/MATILDA-BARBARA-ERSKINE-auktion_341685_116893056 och här budar man på Skuggornas rike: www.tradera.com/BARBARA-ERSKINE-Skuggornas-rike-i--auktion_341582_113803580

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar