onsdag 17 juli 2013

Trollbunden

Silje Arngrimsdotter var bara sjutton år när pesten tog alla hennes släktingar 1581. Utsvulten och frusen och med två små barn att ta hand om sökte hon sig till likbålen utanför Trondheim för att söka värme. Märkligt nog var det bara en i isfolkets ätt som hjälpte henne i nödens stund - en man som Silje fann närmast djurisk och skrämmande, men underligt tilldragande på samma gång...
Margit Sandemos böcker om Isfolket har jag läst åtminstone 2 gånger tidigare, men det var väldigt länge sedan nu. Tänkte i början av juni att jag ska försöka få tag på dem och läsa hela serien igen. Då fick jag se att Storytel skulle släppa de som ljudböcker, så då gick jag med där och har nu lyssnat på första boken som heter Trollbunden och är inläst av Julia Dufvenius.

Första boken är mest en transportsträcka på det som komma skall! Man får följa Silje som går genom Trondheim i jakt någonstans att ta vägen. Hon är inte en sjutton år när hennes familj dör i pesten. Silje träffar på två barn som är föräldralösa, lilla Sol som är runt 2 år och sitter vid sin döda mamma och den alldeles nyfödda Dag som blivit utsatt att dö av sin mamma. Med de två barnen i följe så träffar hon på Tengel av Isfolket och här börjar deras kärlekshistoria.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar