söndag 21 juli 2013

Häxjakten

Silje och Tengel hade fallit till ro i Isfolkets dal, och Silje var lycklig som tengels hustru. Ändå längtade hon ut ur denna trånga dal med dess märkliga trångsynta människor. I synnerhet fruktade hon Hanna, denna uråldriga häxa som förtjust lärt Tengels systerdotter Sol, alla sina häxkonster. Nu vilade hotet om en kommande katastrof över dalen och dess invånare. Hanna hade förutspått det, och hon hade aldrig fel...
Andra boken om Isfolket av Margit Sandemo heter Häxjakten och här får vi följa Tengel och Silje i Isfolkets dal, där de bor tillsammans med sin lilla familj: Sol, Dag och Liv. Silje är lycklig, men hon känner sig instängd i dalen som de inte kan lämna. Men till slut så blir det tvingad att välja, bli tillfångatagen av knektarna och dödade eller fly över fjällen.
Så de flyr och utsvultna och trötta så närmar de sig Trondheim. Silje gör ett besök hos Dag's biologiska mamma och det visar sig vara ett bra besök.
Silje och Tengel följer med Charlotte Meiden och blir förvaltare åt henne och ett helt annat liv uppenbarar sig för familjen.

I den här boken får vi mestadels följa Silje och Tengel, men med på ett hörn så får vi även ta del av Sol's berättelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar