torsdag 11 juli 2013

Stenhimlen

Hemmadottern Erna är 34 år och okysst. Hon är klipsk, konstnärligt begåvad och har ett hjärta av guld. Hennes stränga pappa underlättar inte direkt livet för Erna och hennes mamma, men när de små kustsamhällena på Österlen invaderas av konstnärer och andra sommarboende njuter Erna.
På auktionen efter framlidne rektor Egon Påhlsson ropar Erna n en årsbok från hembygdsföreningen, och träffar Börje som flyttat till Österlen från Stockholm för att arbeta som keramiker. Trots sin stränga far och ängsliga mor tar Erna mod till sig och ger sig in i sitt livs största äventyr.

Jag tycker mycket om Karin Brunk Holmqvist's böcker, hon berättar om människor som är vardagliga och egentligen inte så spännande, men vem är egentligen det? Eller, vi är alla lika spännande! Stenhimlen är inget undantag, utan lika bra som Karins övriga böcker.
Erna med sitt lite udda utseende har blivit kvar hemma hos föräldrarna. Livet har inte alltid varit så snäll med henne. Men så träffar hon Börje som ser mer än bara hennes huvudform! Kärleken spirar, även om Ernas pappa Ernst till en början gör allt för att det inte ska bli något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar