lördag 13 november 2010

Kattjakt


Baksidetext: Utsiktstornet på Norra berget sprängs i bitar av en dynamitard som verkar kunna sina saker. En kvinna hittas död under bråten. Är det terrorister med anknytning till flyktingförläggningen som slagit till?
Amanda Rönn har tröttnat på lärarjobbet och ett hopplöst förhållande. Hon har återvänt till Sundsvall, som sommarvikarie på tidningen. Amanda Rönn tvivlar på både jouurnalistkollegors och polisens teorier. Hon börjar själv luska efter svaret.
Vad är det för stor svart katt som den dödas lilla dotter talar om? Och vad är det egentligen för budskap i den otäcka teckning hon givit Amanda?

Jag har läst Kattjakt av Emma Vall. Bakom Emma Vall gömmer sig tre kvinnor som skriver tillsammans. Tyvärr så är de inte på samma nivå i sitt skrivande vilket gör att det märks ganska tydligt att det är flera som skriver. Det är svårt att förstå sammanhanget, de hoppar ganska friskt och rätt som det är så dyker det upp människor som inte har något sammanhang i boken som exempelvis kompisen Marco i slutet av boken.
En stor behållning är just att man som Sundsvallsbo känner igen trakten väldigt väl och det är roligt att läsa om Sundsvall. Jag hoppas att de övriga böckerna är lite mer jämn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar