lördag 17 januari 2015

Stormsvala

Mirjam och Hervor i New York! Till New York har de kommit för att hjälpa sina döttrar, som startat ett lyxigt svenskt spa på Manhattan. Hervors dotter Ingrid får ett gåtfullt brev från Sverige och en manlig kund lyckas påverka Hervor så till den milda grad att hon till och med tappar sin förmåga att skåda in i framtiden. Hon hävdar bestämt att hon är utbränd, vilket Mirjam inte riktigt tror på. Mirjam litar inte på den charmige mannen som har tid att vara på spaet ständigt och jämt. Dessutom tar han sig in i deras bostad. Vem är han egentligen och vad gör han i New York?




Stormsvala är fjärde boken om Mirjam och Hervor som Marianne Cedervall har skrivit. Och som vanligt när det gäller böckerna om Mirjam och Hervor så har jag lyssnat på den via Storytel. För det går ju inte att missa när Susanne Alvengren och Gun Olofsson med sina härliga dialekter berättar om Mirjam och Hervors öden och äventyr.

Den här gången är Mirjam och Hervor i New York hos sina döttrar Anna och Ingrid. De båda har startat ett spa, Swedish Healthcenter och både Mirjam och Hervor hjälper till där. Rätt som det är dyker det upp en mystisk man, Ernest Andersson och börjar vara på Spa't varje dag. Hervor blir alldeles betuttad i honom och Mirjam kan för sitt liv inte tåla honom.

Ingrid får ett brev från Sverige, hennes pappa har avlidit och hon ärver honom tillsammans med sina bröder som hon inte kände till att hon hade. Den ena brodern hade dött när han var liten, men den andra levde och Ingrid försökte få tag på honom, men lyckas inte. Inte ens advokaten har lyckats med det. Var är han mån tro?

Och vem är egentligen Ernest Andersson? Något konstigt är det med honom tycker Mirjam.

Den fjärde boken är trevlig och spännande och som vanligt en underbar bok om två härliga damer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar