lördag 17 januari 2015

Ett sting i tummen...

Ett sting i tummen... börjar med ett oskyldigt besök hos Thomas gamla excentriska faster Ada på vilohemmet Solåsen. Och det är här Tuppence råkar träffa mrs Lancaster, en virrig äldre dam som talar om döda barn bakom spisen och mystiska klockslag. En tid senare söker Tuppence på nytt kontakt med den gamla damen, men då är hon spårlöst försvunnen. Enda spåret är en tavla som föreställer ett litet pittoreskt hus vid en stilla kanal. Tuppence känner på sig att kan hon bara hitta huset, är hon också nära gåtans lösning.

Och hon hittar huset. Men hon väcker också skuggor ur det förflutna och nutida ondska som lurar på den engelska landsbygden. Tuppence Beresford liv hänger på en skör tråd, och i vassen lurar en komplett vansinnig massmördare...



Ett sting i tummen... är skriven av Agatha Christie och än en gång så möter vi Tommy och Tuppence Beresford. Den här gången lite äldre än vid förra mötet, men inte för gamla för att vara med om en massa äventyr.

Jag hade lite svårt att hänga med i berättelsen från början, eller rättare sagt, svårt att hitta handlingen. Det hade inte begåtts ett mord. En äldre virrig kvinna hade gett bort en tavla och paret Beresford försöker hitta igen henne för att lämna tillbaka tavlan, men hon är spårlöst bort. Jag hänger inte riktigt med i kopplingen att Tuppence skulle hitta igen kvinnan genom att hitta huset på tavlan.

I slutet av boken så vävs allt samman och det är då lättare att se sammanhanget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar