onsdag 23 oktober 2013

Tusenskönor

Ett äldre prästpar hittas skjutna i sitt hem vid Odenplan. Mannen verkar i ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv.
Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked. Han har flytt från ett brinnande Irak och hoppas på en ny framtid i Sverige. Det enda hans välgörare kräver är en enkel byteshandel.
I Bangkok håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren från omvärlden. Någon nedmonterar hennes liv, bit för bit. Efterlyst av thailändsk polis tar hon upp jakten på den som försöker ödelägga hennes tillvaro.
Fredrika Bergman och hennes kollergor i Alex Rechts utredningsgrupp tar sig an fallet vid Odenplan. De får snart klart för sig att de står inför något långt mer komplicerat än ett självmord som urartat. Vitt skilda händelser som även utspelar sig utanför Sveriges gränser tycks hänga ihop utan att de förstår hur. Klockan går och de som vet tiger.


Tusenskönor är den andra boken om Fredrika Bergman och hennes kollegor i Alex Rechts utredningsgrupp som Kristina Ohlsson skrivit. Jag tycker om hennes böcker! Man får följa några huvudpersoner i böckerna och sedan händelser som inträffar. Kristina lyckas hålla spänningen genom hela boken, det är först på slutet man verkligen får veta. Det är lätt att få en bild av huvudpersonerna, en del mer sympatisk än andra, men man kan känna igen sig lite i var och en. En mycket bra deckare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar