måndag 21 oktober 2013

Det onda arvet

Tarjei lind av isfolket hade lovat sin farfar Tengel att försöka finna en värdig arvtagare till isfolkets hemliga läkemedel och recept. Tarjei bestämde sig för att ge samlingen till Mattias, den listige Kolgrims yngre halvbror. När Kolgrim blev klar över detta slog ondskapen ut i blom...


Den sjätte boken om Isfolket som Margit Sandemo skrivit heter Det onda arvet. I den här boken får vi följa Tarjei Lind av Isfolket, hur det går för honom utomlands. Men vi får även följa Kolgrim och hans halvbror Mattias. Tarjei har Isfolkets hemliga skatt med trollmedel, den har han fått av Tengel och lovat att utse en efterträdare som är god, ingen av de drabbade ska ärva skatten. Tarjei har bestämt att Mattias ska få skatten när han blir äldre och råkar skriva det i ett brev hem till Lindallén och Gråstensholm. Kolgrim som hör det blir avundsjuk och börjar smida planer på hur han ska bli av med sin lillebror.
Till slut så lyckas Kolgrim, men inte så bra som han önskade, för Mattias dör inte utan hamnar på villovägar och man får då även följa honom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar