måndag 2 september 2013

I denna stilla natt

Det börjar närma sig advent och snön faller redan över det vindpinade Gotland. Fjortonåriga Fanny Jansson försvinner spårlöst en kväll på väg hem från stallet. När kriminalkommissarie Anders Knutas och hans kollegor vid Visbypolisen börjar utreda Fannys liv växer bilden fram av en ensam flicka med ett för stort ansvar för hemmet - en alkoholiserad mamma, en frånvarande pappa och en påtaglig avsaknad av vänner. Men någon har Fanny träffat i hemlighet. Har hennes försvinnande något samband med det besinningslösa mordet på den avdankade fotografen Henry Dahlström i en källare ett par veckor tidigare? Anders Knutas söker intensivt efter beröringspunkter, pressad av bristen på ledtrådar men också av mediedrevet vars intresse växer för varje dag som går utan att Fanny hittas. En av journalisterna är TV-reportern Johan Berg, tillbaka på ön för att bevaka händelserna. Där återser han Emma Winarve som han försökt glömma. Gotlänningarna pyntar till jul, men i ljusens skuggor vandrar en mördare.


I denna stilla natt är andra boken om Anders Knutas och de övriga som Mari Jungstedt har skrivit, där vi åter träffar Anders, Karin, Johan och Emma. Förutom att försöka lösa mord så får man även följa de olika personerna i deras privatliv.
Emma som har en affär med Johan och inte kan bestämma sig för om hon ska skiljas eller inte. Till slut kommer maken Olle på dem och kräver att hon bestämmer sig. Johan som helst av allt vill ha Emma och har så svårt att vänta...
 Anders, Karin och deras kollegor får fullt upp med att försöka lösa de båda fallen. Allt är inte vad det verkar vara...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar