måndag 2 september 2013

Dödssynden

I Europa rasar 30-åriga kriget och även isfolkets unga män har känning av det. Men unga Cecilia Meiden, Tengels dotterdotter, har sina högst personliga problem. Hon är gravid - med en man som till råga på allt är präst. Hennes goda vän Alexander Paladin står också inför en katastrof. Ryktena säger att han gjort sig skyldig till en oförlåtlig synd, som straffas med döden...


Dödssynden är den femte boken i serien om Isfolket som Margit Sandemo har skrivit. I den här boken får vi följa Cecilia Meiden samt Tarjei Lind. Tarjei som på sin resa tillbaka till studierna i Tyskland hamnar mitt i ett krig istället och får agera fältskär. Där träffar han en ung flicka, endast 10 år som han inte kan släppa tankarna på. Hon är så himla påfrestande men samtidigt roande.
Tarjei får även veta vem i deras generation som är den onde...
Cecilia Lind hade en liten affär med prästen när hon var hemma i Norge över julen. När hon återkommer till kungens hov i Danmark så är hon gravid. Hur ska hon lösa det? Hon kommer att tänka på Alexander Paladin som inte är intresserad av kvinnor utan hellre föredrar män. Han ska visst upp till rättegång och homosexualitet är inte nådigt i det här århundradet. Cecilia kontaktar Alexander och berättar om sitt dilemma och påtalar att genom giftemål med henne så blir hans dilemma inte heller aktuellt.
Paret gifter sig och det hinner hända väldigt mycket i boken som jag inte ska redogöra för här. Det här är ännu en underbar bok om Isfolket!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar