måndag 2 september 2013

Den du inte ser

Det är blomstrande försommar i Visby. Gotland inväntar turistsäsongen. Efter att ha bråkat med sin pojkvän på den årliga sommarfesten med vännerna går Helena Hillerström ut med hunden. På den dimmiga stranden möter hon någon. Hon återfinns brutalt mördad.
När småbarnsmamman Frida Lindh efter en kväll på korgen hittas mördad på ett liknande sätt, också hon med trosorna intryckta i munnen, står det klart för kriminalkommissarie Anders Knutas att han har med samma gärningsman att göra. Någon som säkerligen kommer att mörda igen. Mediauppbådet är stort. Paniken sprider sig och är på väg att lamslå hela ön. Väljer mördaren slumpvis, eller finns det en plan - och i så fall, vem blir nästa offer?


Den du inte ser är den första boken i en serie om kriminalkommissarie Anders Knutas m.fl. som Mari Jungstedt har skrivit. I bokserien får man följa Anders Knutas som jobbat vid Visbypolisen i 30 år. Är gift och har tvillingar som är i tonåren.
Karin Jacobsson som arbetar tillsammans med Knutas. Karin är ensamstående och berättar inte så mycket om sitt privatliv.
Johan Berg är reporter på SVT med Gotland som bevakningsområde. En inbiten ungkarl som faller pladask för Emma Winarve, en lärare som bor tillsammans med make och två barn på Gotland.
Den du inte ser är en mycket spännande deckare där författaren lyckas behålla intresset ända till slutet av boken. Det går liksom inte att gissa sig till hur det kommer att gå. Jag tycker även om de här böckerna där man får följa huvudpersoner genom flera böcker, det ger liksom mer igenkänning. Jag gillar den här boken väldigt mycket och ser fram emot att läsa de andra böckerna om Anders Knutas och de övriga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar