söndag 11 december 2011

Livets aviga och räta


Varje fredag träffas kvinnorna i garnaffären Walker och Dotter. En vana, en trygghet och ett andningshål. De är alla olika här finns Anita som mist sin man, Peri som lämnat juridikstudierna för att designa väskor, förlagsredaktören K.C. som letar nytt jobb, Lucie som stickar en herrtröja utan att veta vem hon ska ge den till...
Och så Georgia, enstående mamma till tonårsdottern Dakota och den drivande kvinnan bakom garnaffären i de flotta kvarteren på Manhattan.
Gemensam nämnare för kvinnorna är intresset för stickning. Och allas liv kommer på något sätt att påverkas av dessa fredagskvällar som från början bara handlade omkakor, garn och mönster.
När vardagen trasslar till sig och livet tar en oväntade vändning upptäcker Georgia betydelsen av att ha vänner som stöttar och stller upp när det behövs.

Kate Jacobs har skrivit Livets aviga och räta, en bok som utspelar sig i New York. Vi får träffa Georgia och hennes dotter Dakota och följa deras vardag. Georgia upptäckte att hon var gravid först efter att pojkvännen gjort slut. Hon har varit ensamstående mamma under alla åren. Eftersom stickning var en stor hobby för Georgia så öppnade hon en garnaffär, med viss hjälp från Anita, en kvinna hon träffat i samband med att hon stickade. Vänskapen har hållt i alla år och Anita är med och hjälper till i affären.
I fredagsklubben ingår en bukett av olika blommor:) alla medlemmarna är väldigt olik varandra men kompletterar varandra då. Vi får följa de olika medlemmarna i klubben.
Jag både tycker om boken och tycker att den hoppade över lite bitar. Först blev det lite rörigt när klubbmedlemmarna fick ta plats i berättelsen, det tog ett tag in i berättelsen innan det skedde. Sedan så har jag lite svårt för det tvära och lite oväntade slutet som det blev. Det slutet kanske gör sig bättre på film, ser att Julia Roberts köpt rättigheterna till boken. Och med henne i huvudrollen så blir nog filmen bättre än boken. Samtidigt är boken lite småmysig att läsa, trots det tvära slutet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar