måndag 3 augusti 2015

Badortsmysteriet

-Känner ni kanske någon som har en mauserpistol?
Hon smålog. - Jag har en själv.Den har varit min fars. Han hade denmed sig hem från kriget, och sedan dess har den legat här och skräpat hela tiden. Jag såg den häromdagen i byrån där borta.
Hon pekade på en antik byrå vid ena väggen. Plötsligt gick hon dit, drog ut översta lådan och tittade i den. Så vände hon sig mot oss, och nu var det ett nytt tonfall i hennes röst.
-Den är borta, sade hon.

Hercule Poirot och hans trogen vapendragare Hastings trodde att de skulle kunna vila ut på det idylliska Hotell Majestic i den lilla badorten St. Loo i södra England - men ack vad de bdrog sig! Unga Nick Buckley är den sista av sin släkt och innehavare av den majestätiska egendomen End House. Nu vill någon henne ont; hon har redan överlevt tre mordförsök när Poirot blandar sig i leken för att förhindra att hon går en allt för tidig död till mötes.
Än så länge har Nick Buckley haft tur, men Poirot inser snart att han arbetar med tiden emot sig. Turen kan inte hålla i sig för evigt.
Så sker ett nytt mord. Nick Buckleys kusin Maggie mördas mitt under ett fyrverkeri. Orörlig hittas hon på gräsmattan i parken utanför End House, med Nicks röda sjal svept kring sina axlar. Poirot har inte lyckats förhindra ett mord att begås, men unga Nick lever fortfarande. En förväxling har skett - till Nick Buckleys fördel.
Eller? Ingentin är vad det ser ut att vara...


I Agatha Christie's Badortsmysteriet träffar vi på Hercule Poiort och hans vapendragare Hastings. Poirot har pensionerat sig men kan inte låta bli att hjälpa till när han trillar mitt uppe bland mordförsök och mord. Det är inte så roligt att vara pensionerad, så han är inte svår att få att hjälpa till.

Vi träffar på unga Nick Buckley som inte vill inse att någon försöker mörda henne. Men Hercule lyckas få henne att förstå allvaret i det hela. Särskilt när hennes kusin Maggie mördas när hon har hennes sjal på sig.

Poirot får verkligen något att bita i, men till slut så kommer han på lösningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar