fredag 24 juli 2015

Mordet i prästgården

Översten satt hopsjunken över skrivbordet i en skrämmande onaturlig ställning. På bordet bredvid hans huvud fanns en pöl med en mörk vätska som långsamt sipprade ner på golvet med ett otäckt drppande ljud.

Det är en obehaglig upptäckt som kyrkohreden i Saint Mary Mead gör i sin egen prästgård, men den kommer inte helt oväntat: Överste Protheroe är, milt uttryckt, inte den mest omtyckte av hans församlingsbor. Nu har någon skjutit honom, det finns åtminstone sju misstänkta, och polisen står ed en härva av ledtrådar som är ovanligt svår att nysta upp. Men Miss Marple har inte bara en vass tunga - hon har också en förunderligt skarp förmåga att lägga märke till detaljer som polisen förbiser. Snart är Miss Marple, denna korrekte äldre dam och tillika sluga detektiv, mördaren på spåret.



Mordet i prästgården av Agatha Christie är den första boken där Miss Marple figurerar, dock tar hon inte huvudpersonens plats förrän de sista kapitlen. Boken berättas i jag-form av kyrkoherden Len Clement och är en ganska spännande historia där Miss Marple lyckas räta ut härvan av ledtrådar och få fram vem mördaren är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar