måndag 6 juli 2015

Sonjas Sista vilja

Det tillhörde ovanligheterna att en död kvinna låg utanför entrén till Åhléns, men Sonja Gustavsson hade aldrig varit en särskilt vanlig kvinna. Hon hade inte planerat att dö mitt i Farsta centrum, men om hon vetat att det var där det skulle ske hade hon inte haft något emot det.

Däremot hade hon planerat allt för sina väninnor, Maggan, Rebecka och Susanne, som alla chockas rejält av hennes testamente. De får dela på allt - alla miljoner och alla spännande investeringar. Men först måste de uppfylla vissa villkor... Vill de och kan de göra Sonja till viljes?





Sonjas sista vilja, skriven av Åsa Hellberg, är en riktigt trevlig och lättsam bok som man gärna vill läsa klart innan man lägger ifrån sig den. Den handlar om 3 kvinnor i 50-års åldern som inte är helt nöjd med sina liv och som genom Sonjas död ges möjlighet att få det liv de saknar. Rebecka som inte hämtat sig efter att ha blivit övergiven av maken, hon får möjlighet att genomföra sina ungdoms dröm på Mallorca. Susanne hamnar i London och ska öppna och ta hand om ett hotell. Maggan hamnar i Paris, dels för att skriva en roman och dels träffa sin ungdoms kärlek som det visar sig att hon delar en restaurang med.

Jag tycker mycket om den här boken, även om den är lättsam och lite åt Harlequinhållet (fast jag gillar ju de böckerna också). Skönt med huvudpersonerna som inte är några ungdomar, utan medelålders (vad nu det egentligen är) kvinnor som lever intressanta liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar