måndag 9 december 2013

Lyckliga gatan

Annika Bengtzon är tillbaka och arbetar som nyhetsreporter på tidningen Kvällspressen. När riskkapitalisten och före detta riksdagsmannen Ingemar Lerberg hittas torterad och medvetslös i sitt hem på fashionabla Solsidan får hon i uppdrag att skriva om händelsen.

Ju mer hon gräver i fallet, desto besynnerligare blir det.

Var är Nora, hans hustru? Vem plågade ihjäl uteliggaren Kaggen? Vad har den förrymda miljardärskan Viola Söderland med saken att göra? Och varför hatar alla chefredaktören Anders Schyman?

Medan Ingemar Lerberg hamnar i allt djupare koma och näthatet växer över alla bräddar, krackelerar bilden av det avundsvärda livet i villaförorten.


Lyckliga gatan är den tionde boken om journalisten Annika Bengtzon som Liza Marklund skrivit. Läste någonstans att det här skulle vara den bästa boken som Liza Marklund skrivit om Annika Bengtzon, men jag håller inte med. Jag tycker inte att boken är i klass med de andra, den har en svagare historia. Jag har svårt att riktigt förstå kopplingarna. Det känns lite luddigt! Men jag hoppas ändå att den elfte och sista boken om Annika Bengtzon blir bättre än den här.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar