fredag 22 juni 2012

Villa Bonita

De gamla barndomskamraterna Bonita och Doris träffas igen efter 40 år. Doris har ett nytt arbete, men allt verkar inte stå rätt till med företaget. Tillsammans med Bonita bestämmer hon sig för att ta reda på vad de skumma arbetsgivarna egentligen sysslar med. Humoristisk och värmande underhållning när den är som bäst. Bonita och Doris var en gång fnissiga tonåringar, grannar och bästa vänner. De möts igen mer än 40 år senare på Doris mammas begravning, och det tar inte lång tid innan de åker till Göteborg för att ta reda på vad Doris skumma arbetsgivare sysslar med för något.

Jag har läst några av böcker av Karin Brunk Holmqvist tidigare och är väldigt förtjust i dem,. Villa Bonita är inget undantag! Jag kan inte sätta fingret på vad det är jag gillar riktigt, men det kan vara enkelheten och hur hon beskriver vardagen, inget förskönande:
Innan hon gick ut hade hon tittat sig i köksspegeln, dragit en kam genom håret och tagit av sig förklädet. I de öppna sandalerna såg hon ett hål på strumptån. Hon tog av sandalerna, drog ut strumpan en bit och vek sedan den in under tårna och klämde till.
Eller:
När Bonita flyttade fötterna under täcket var det som om hennes torra hälar med förhårdnaderna hakade fast i lakanet.
Inte ofta man läser sånt i böcker:) Men förutom enkelheten som berättar Karin även om vänskap och vardagsliv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar