måndag 15 augusti 2011

Finns inte på kartan


Höstterminen på Journalisthögskolan i Göteborg närmar sig sitt slut. Tjugotreåriga Frida Fors väntar spänt på besked om var hon ska få göra sin praktik. Hon vet att en bra praktikplats kan öppna dörrar till de åtråvärda jobben i medievärlden.
Beskedet kommer som en kalldusch. Hennes charmie, begåvade pojkvän får drömplatsen på Aftonbladet i Stockholm. Själv hamnar hon på Smålandsbladets lokalredaktion i Bruseryd, ett stillastående litet samhälle som knappt finns med på kartan.
När pojkvännen gör slut och Frida dessutom, med ett enda reportage, lyckas vända hela bygden emot sig tvivlar hon både på sig själv ohc på sina val i livet. Men mot sin vilja blir hon indragen i medarbetarnas och bybornas personliga öden. Kanske blir det Fria som drar vinstlotten trots allt? Fast på ett helt annat sätt än hon först trodde.

Finns inte på kartan är skriven av Carin Hjulström. Det är, vad jag föstår, Carins första bok och det märks. Den är lite naivt skriven, men jag tycker mycket om den ändå!
Genom sin artikel om hur Bruseryd kommer att försvinna från kartan, så får hon byborna att börja engagera sig i sin by. De vill inte att den ska försvinna, så det gör allt för att få den levande igen och därmed även kvar på kartan.
Det ska bli intressant att läsa Carins andra bok också, Hitta vilse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar