tisdag 7 december 2010

Sjöfararna


Baksidetext: När Claire återvänder till sin egen tid är hon gravid. Äktenskapet med Frank Randall återupptas och hon föder dottern Brianna, som är en avbild av sin far, den rödhårige skotske ädlingen Jamie.
Åren går men med dottern Brianna som en ständig påminnelse om Jamie bleknar kärleken aldrig. När Frank dött gör Claire efterforskningar vilka tyder på att Jamie har överlevt det blodiga slaget vid Culloden.
Claire vågar språnget och ännu en gång vill ödet att hon förenas med Jamie. Tillsammans får de åter fly från det jakobitiska Skottland. De hamnar i det exotiska Västindien där politiska intriger och voodomagins mörka mysterier drabbar dem.

Diana Gabaldons Sjöfararna är den tredje boken i serien Outlander. Och åter har Diana lyckats skriva en bok som fångar en, man vill inte lägga ifrån sig den alls.
Man får börja med att följa Jamie på hans bravader. Senare i boken så återvänder man till 1900-talet och följer Claire, Brianna och Roger i deras jakt på vad som hände Jamie och de andra skottarna.
Till slut så tar Claire klivit in i stenarna på Craig na dun och återvänder till Jamie och 1700-talets Skottland. Men där blir de inte långvariga! De hamnar slutligen i Västindien och på Jamaica gör de en obehaglig återbekantskap med en person som de trodde var död.
De råkar ut för många äventyr och hamnar när boken slutar i Amerika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar