torsdag 5 november 2015

De underkända

En känd dokusåpadeltagare hittas mördad i en sommarstängd skola i Ulricehamn, skjuten i huvudet med bultpistol. Han sitter bunden med ansiktet mänt in mot hörnet och med en dumstrut på huvudet. På ryggen är ett kunskapstest fastnitat med häftpistol. Den mördade har uppenbarligen inte klarat många frågor.

Tillvägagångssättet påminner starkt om ett mord i Helsingborg en vecka tidigare, och Riksmord kopplas in. Allt tyder på att de har att göra med en komplex och mycket välplanerad mördare som inte tänker sluta förrän han nått ut med sitt budskap. Något som till slut kommer att hota hela Riksmords existens.
De underkända är den femte boken om Sebastian Bergman och de övriga på Riksmord som Hjorth och Rosenfeldt har skrivit. Och den här boken är lika välskriven och spännande som de övriga fyra! Under tiden de löser mord så får man även följa deras mer privata sida. Torkel som träffar sin ungdomskärlek, Vanja som fortfarande har jobbigt med sin relation till Sebastian, Billy som har oanade och farliga talanger som håller på att utvecklas och som Sebastian varit vittne till. Slutet är spännande och nu blir det en lång väntan till del 6 dyker upp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar