lördag 3 oktober 2015

Blomblad för vinden

Sagan om Dollangangerfamiljen fortsätter. Barnen har flytt från vinden och försöker bygga upp nya liv men hemsöks av sitt tragiska förflutna. Fångenskapen på vinden är äntligen över men hämnd är en plåga de inte kan undfly... Efter att ha suttit instängda så länge på den fruktansvärda vinden hos morföräldrarna måste barnen nu lära sig att lägga det förflutna bakom sig och lära sig att älska och drömma igen.

Men drömmar om lycka och och framgång kan lätt överskuggas av tankar på hämnd. Cathy är fast besluten om att låta dem som förstört deras barndom betala - mormodern som plågade och modern som övergav dem. Blomblad för vinden är den andra delen i serien Flowers in the Attic.

Blomblad för vinden är andra boken om syskonen Dollanganger som Virginia Andrews har skrivit. De tre återstående syskonen har sin fristad hos Paul och Henny, och Paul blir deras förmyndare. Chris påbörjar sin utbildning för att bli läkare och Cathy går på balletutbildning. Carrie är nöjd med att på i vanliga skolan och har inga drömmar om att bli något. Cathy drömmer om att hämnas både sin mamma och mormor för det de gjorde mot dem.

Det händer mycket under andra boken, där främst Cathy står för huvudrollen. Hon gifter sig några gånger och skaffar barn och gör allt för att förverkliga sin dröm om hämnd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar