fredag 1 maj 2015

Skugga av svek II

Jamie lämnar armén och beger sig tillsammans med Claire till Philadelphia, där där de flyttar in hos Fergus och Marsali i ett tryckeri. De vill inget hellre än att återvända hem till Fraser's Ridge. En eldsvåda med tragisk utgång får dem att sätta planerna i verket, trots att vintern närmar sig.

I Skottland har Brianna fattat beslutet att hon och barnen måste bort därifrån för att komma undan den grupp av människor som är ute efter henne. När hon får ett oväntat meddelande från maken Roger är det dags för en ny resa genom tid och rum...




Skugga av svek II av Diana Gabaldon tar vid där del 1 slutade. Dels får vi följa Roger som hamnat i ett tidigare Skottland än förra besöket i tron att sonen Jem är där, men han får träffa på en annan Jem, nämligen sin pappa. Brianna och barnen tar sig till samma tid som Roger och de träffas där.

I Amerika är Jamie och Claire och de försöker ta sig tillbaka till Fraser's Ridge. På sin resa så träffar de åter på Jamie's son William som fått vetskap om vem som är hans pappa. Det händer en hel del kring paret Fraser.

Slutet av boken imponerar inte, jag saknar massor av händelser som leder till det. Jag har läst på olika ställen att det här är sists boken ii serien, men det hoppas jag inte, för det finns fortfarande en hel del att skriva om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar