lördag 9 maj 2015

Mina fräknar

40-åriga Karin Silvius sitter vid köksfönstret i Vasastan och betrakttar livet som pågår utanför. Hon hoppar mellan sporadisa uppdrg hos Manpower och är förlovad med Mats sedan hur länge som helst, men har alldeles tappat bort sig själv - i relationen och i livet.

På våningen ovanför bor Sabine, som varken behöver eller vill ha en man. Gemensamt har kvinnorna att de längtar efter barn. En vänskap inleds och Karin avsomnade tillvaro börjar motvilligt vakna. När hon en dag tittar på fräknarna på sin hud upptäcker hon något som kommer att förändra allt.



Mina fräknar är skriven av Sofia Hallberg och handlar om Karin Silvius som ska fylla 40 år. I ungdomen pluggade hon på universitetet med mål att jobba på UD. Hon hade planer med sitt liv. På samma utbildning går Mats och långt senare så är de fortfarande ett par, men det är han som arbetar på UD! Karin däremot är arbetslös och tar ströjobb åt Manpower. Hon har alldeles tappat bort sig själv. Mats har tyckt att all tid ska satsas på honom och kär som Karin var så stod hon tillbaka.

En dag kommer Mats hem från sina resor och berättar att han träffat en annan kvinna i Indien och att hon väntar hans barn! Han åker tillbaka till Indien och henne, men har inte avslutat sitt förhållande med Karin.

Under tiden börjar Karin umgås med Sabine som bor våningen ovanför. Sabine är singel och gravid, inseminering i Danmark. Karin som också vill ha barn bestämmer sig för att prova samma. En kväll går hon och Sabine uut på krogen och där träffar hon Jonas och hon följer med honom hem.

Det hinner hända väldigt mycket och man får sig en tankeställare gällande sina egna val i livet. En bok som jag inte trodde att jag skulle tycka om så mycket men det gjorde jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar