måndag 3 december 2012

Sandmannen

En ung man hittas gående på en hög järnvägsbro en kall vinternatt söder om Stockholm. han har legionärssjukan och är svårt nerkyld. På Södersjukhuset visar det sig att han är dödförklarad sedan sju år. Mannen var ett av Jurek Walters sista offer. Den gåtfulle seriemördaren greps av kriminalkommissarie Joona Linna och dömdes till rättspsykiatrisk vård och total isolering.
Var har den unge mannen befunnit sig hela tiden? Hans oväntade vittnesmål gör att det gamla fallet måste tas upp igen. Det är bråttom, mycket bråttom. Någon måste ta sig in på säkerhetsenheten och vinna seriemördarens förtroende.
Ingen kan gömma sig för Sandmannen. Stanna inte, somna inte. Mardrömmen har bara börjat.

Sandmannen är den fjärde romanen som Lars Kepler skriver om kriminalkommissarie Joona Linna och hans kollegor på Riksmord. Lars Kepler är ju psedonym för två författare:  Alexander och Alexandra Coelho Ahndoril
Författarna skriver otroligt samspelt och spännande, de lyckas verkligen få en att lusläsa boken. Det är svårt att lägga ifrån sig den. 
I boken får man följa när Joona tar upp ett gammalt fall efter att en ung man hittats och det visar sig att han varit dödförklarad i 7 år! Flera gånger när man tror att upplösningen är nära så tar handlingen nya svängar och det är otroligt spännande. Slutet gör att man bara längtar till nästa roman kommer ut, och jag hoppas att det blir snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar