onsdag 21 november 2012

Fjällgraven

Höst. Två väninnor vandrar i Jämtlandstriangeln. En av dem halkar illa och gör en makaber upptäckt: en skeletthand sticker upp ur marken. Polisen är snart på plats och hittar sex lik nedgrävd, två av dem barn. Riksmordkommissionen kallas in.
De lyckas snart identifiera två av de vuxna kropparna, men de övriga fyra, en familj, kommer de ingenstans med, trots att allt tyder på att de hamnat i graven samtidigt.
Det finns mycket i historien som inte stämmer och utredningen riskerar att gå i stå. Samtidigt undersöker en tv-journalist en så kallad asylavvikelse, två afghanska flyktingar som enligt myndigheterna gick under jorden sommaren 2003. Tydligen har Säpo varit inblandad i utredningen och hemligstämplat den med hänsyn till rikets säkerhet.

Fjällgraven är den tredje boken om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och de andra på Riksmord som Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt skrivit. Och författarna har lyckats igen! Vi får åter träffa Sebastian, Torkel, Ursula, Vanja och Billy och följa dem på deras arbete, men även deras fritid. Vanja får det väldigt tufft i den här boken, det är mycket som inträffar. Sebastian visar sidor som inte är förknippad med honom, men till vilket syfte?
Författarna binder ihop de olika delarna, som i slutändan hänger ihop. Dessutom har de ett mycket oväntat slut som gör att jag hoppas att nästa bok kommer mycket snart!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar