måndag 2 april 2012

Bilbo - en hobbits äventyr


Här börjar Sagan om ringen. Bilbo - en hobbits äventyr är den klassiska föregångaren till Tolkiens berömda trilogi om Härskarringen. Här möter vi den fascinerande mytologiska värld som trollbundit läsare i alla åldrar i alla länder.

Halvt motvilligt följer den fridsamme hoben Bilbo med den store trollkarlen Gandalf i jakten på dvärgarnas guldskatt. Otaliga faror och svårigheter tornar upp sig på vägen. Med list och tur och tack vare Gollums osynlighetsring lyckas Bilbo och hans följe ta sig fram till den ruvande draken Smaug för den avgörande striden.

Bilbo - en hobbits äventyr skrev Tolkien till sina egna barn och då den publicerades 1937 blev den genast en stor succé. Tolkiens rika fantasi har skapat en värld så levande och verklig att man kan svära på att den har funnits en gång i uråldrig tid, på den riktiga sagotiden.

Det är perfekt att lyssna på talböcker i bilen, både när man åker långt men även när man bara åker korta sträckor. Jag började lyssna på Bilbo - en hobbits äventyr av J.R.R Tolkien. Det är nyinspelningen och uppläsare är Tomas Norström, och han gör ett fenomenalt jobb! Han har olika röster för de olika individerna, han använder verkligen rösten och det är roligt att höra honom läsa. Det är med inlevelse i rösten och man lockas verkligen till att lyssna. Det ska bli roligt att lyssna på resten av böckerna i Sagan om Ringen med Tomas som uppläsare.

Jag ser fram emot att boken ska komma ut på film, är ett hängivet LOTR-fan och har sett de andra filmerna hur många gånger som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar