söndag 16 januari 2011

Mirakelmannen


Baksidetext: Första dagen på sin påtvingade tjänstledighet blir kriminalkommissarie Johan Axberg kontaktad av en barndomsvän, Mattias Molin, som han inte haft kontakt med sedan han flyttade från den lilla byn Bråsjö i Medelpad vid elva års ålder.
Mattias vädjar till Johan att han ska besöka honom. Han har något viktigt att berätta om olyckan då en annan barndomsvän, den så kallade mirakelmannen Chris Wirén, drunknade under en fisketur. Wirén var chef för Symfonikliniken ett hälsocenter som ger alternativ vård till obotligt sjuka personer för skyhöga belopp. Wirén skapade sig ett världsrykte när han botade en Hollywoodstjärna från skelettcancer trots att alla läkare sa att det var omöjligt. Nu vallfärdar rika personer från jordens alla hörn till Symfoniklinken för att bli friska från sjukdomar som läkarvetenskapen inte klarar av.
Efter viss tvekan beslutar sig Johan Axberg att återvända. När han kommer fram hittar han Mattias brutalt ihjälslagen i köket. Förtvivlad och chockad beslutar han sig för att hitta mördaren och samtidigt ta reda på sanningen bakom mirakelmannens död.

Jonas Moström rivstartar Mirakelmannen direkt från första sidan! Vi får åter följa Johan Axberg som börjar boken med att vara avstängd, orsaken finns i boken Rymd utan stjärnor. Efter ett telefonsamtal från sin barndomskompis Mattias Molin, så återvänder Johan med blandade känslor till sin födelseby. Han dras ju med en del gamla spöken från uppväxten, men kommer de att påverka hans sätt att se på det som hänt? En annan av Johans barndomskompisar, Chris Wirén, har dött och Mattias påstår att Chris blev mördad och inte drunknat som alla tror.
Även Erik Jensen är på plats i Johans gamla barndomsby för en veckas stafettjobb, och även han blir indragen i det som sker. Vi får även möta Johans kollegor på Sundsvallspolisen.
En mycket spännande bok där Johan bråttas med både nutid och dåtid som på något sätt löper in i varandra.
Jonas böcker om Axberg och Jensen blir bara bättre och bättre! Se fram emot nästa bok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar