torsdag 24 juli 2014

Bokklubben vid livets slut

Vad är det du läser?« Det är frågan Will ställer till sin mamma, Mary Anne, när de sitter i väntrummet på cancermottagningen. Det är november 2007, kort efter att hon diagnosticerats med långt framskriden cancer.
Detta är den sanna historien om en son och hans mamma, och om den bokklubb som under hennes sista tid i livet för dem närmare varandra. I takt med att sjukdomen sprider sig läggs bok efter bok till läslistan, och i de personliga samtalen kring böckerna får Will och Mary Anne en möjlighet att återupptäcka sina liv och lära känna varandra på ett nytt sätt. I bokklubbens sfär är de inte längre den sjuka och den friska, utan en mamma och en son som tillsammans upptäcker nya världar.



Bokklubben vid livets slut är skriven av Will Schwalbe där vi får följa Will och hans mamma som får cancer. Båda läser mycket böcker i samband med cellgiftbehandling så startar de två en egen bokklubb där de bestämmer böcker och läser sedan för att under behandlingar bl.a. diskutera dessa böcker. Det är intressant att följa med på den här resan, många boktips får man och inblick i en helt annan värld.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar