söndag 12 januari 2014

Änglavakter

En ung kvinna hittas styckad och begravd i ett skogsparti i Midsommarkransen utanför Stockholm. Hon identifieras som Rebecca Trolle, en student som varit försvunnet i två år.
Medan Alex Recht och hans utredare försöker förstå varför Rebecca gick ett så våldsamt öde till mötes, görs fler fynd på brottplatsen. Den rymmer hemligheter som visar sig vara flera decennier gamla.
På ett ålderdomshem sitter en stum barnboksförfattarinna. Om och om igen dyker hennes namn upp i polisutredningen, men hon sluter sig i sin tystnad.
Spåren leder till den mörkaste av sanningar. Och Fredrika Bergman ställs inför ett svårt dilemma när hennes älskade Spencer blir en del av pusslet. Med en stark undergångston närmar sig utredningsgruppen fallets upplösning och till sist kvarstår bara en fråga att besvara: "Vems tur är det att läggas i graven då mördaren återigen beger sig till Midsommarkransen?".


Änglavakter är den tredje boken som Kristina Ohlsson skrivit om Fredrika Bergman, Alex Recht och de andra i utredningsgruppen. Kristinas böcker blir bara bättre och bättre för varje bok hon släpper. Jag tycker om de serier när man får följa samma personer i flera böcker, bara handlingen som ändras. Man lär liksom att känna personerna. För den som gillar deckare så rekommenderar jag Kristina Ohlssons böcker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar